Ny utbildning: Hantera hot och obehag i socialtjänsten


Ny utbildning för dig inom socialtjänsten


Obehagliga och hotfulla möten kan vara en del av vardagen för dig som arbetar inom socialtjänsten. Situationerna övergår sällan i fysiskt våld, men bidrar ändå till obehagskänslor och oro. De kan påverka möjligheten att göra ett bra arbete, men också försämra tillvaron utanför jobbet.

För att bidra till trygghet och stabilitet i socialtjänstens verksamhet har vi skapat en ny utbildning: Hantera hot och obehag i socialtjänsten.

I utbildningen får du bland annat hjälp att:

  • skapa strategier för att hantera rädsla, oro och stress i arbetet.
  • hantera konflikter och agera för att minska konfliktnivåer.
  • använda konkreta verktyg för svåra situationer.
  • skapa långsiktiga rutiner och handlingsplaner som fungerar i vardagen.

Lärande och utveckling handlar om både tanke och handling. Därför arbetar vi alltid i workshopform. Så att du som deltar får möjlighet att anpassa modeller och strategier efter er verklighet.

Här kan du läsa mer om utbildningen: https://www.hantera-agera.se/utbildningar/hantera-hot-och-obehag-i-socialtjansten/

Vill du veta mer?

Anmäl dig till vårt kostnadsfria webbinar där vi berättar om utbildningen och ger tips för en tryggare arbetsdag.

Webbinarium: Hantera hot och obehag i socialtjänsten
Kostnad: Gratis
Tid och datum: Tisdag 21 januari kl. 8.15-9.
Digitalt via Zoom
Anmäl dig här: https://www.hantera-agera.se/anmal-dig-till-webbinarium/

Har du 11 minuter över?

En film för alla yrkesgrupper som regelbundet utsätts och påverkas av hot, hat och trakasserier. En kortversion av vårt webbinarium hantera hot och obehag i arbetet finns nu på vår hemsida: https://www.hantera-agera.se/hantera-hot-och-obehag-filmen/

Hör gärna av dig!


Vänliga hälsningar,
Johannes och kollegorna på Hantera Agera


Hantera Agera hjälper individer, arbetslag och verksamheter att hitta handlingsalternativ i obehagliga och spända situationer genom praktisk, trygghetsskapande utbildning.

Vi utgår från den samlade forskning som finns om konflikt- och krishantering, riskanalyser, mänskligt beteende och våra biologiska och psykologiska behov.

Du har fått det här mejlet eftersom du anmält dig till webbinarier, utbildning eller anmält dig till vårt kontaktregister för att få våra nyhetsbrev.
Unsubscribe · Preferences Författarvägen 26, Bromma, 167 71

Hjälper er stå emot oönskad påverkan och skapa en tryggare organisation

Vi hjälper er att stå emot oönskad påverkan och att hitta handlingsalternativ i spända situationer genom att erbjuda praktisk, trygghetsskapande utbildning.

Read more from Hjälper er stå emot oönskad påverkan och skapa en tryggare organisation

Mindre jobbig julstress med stresskonen Hej Julen närmar sig. Kanske som en hägring vid horisonten som bådar om ledighet och återhämtning. Men för många innebär det också stress och höga krav – både på jobbet och privat. Vi vill tipsa om ett verktyg för att hjälpa till med stressen: stresskonen, ett effektivt verktyg för att förstå och hantera stressnivåer. Stresskonen är användbar för att hantera hot och trakasserier, men också inför julens alla måsten. Vad är stresskonen? Stresskonen visar...

Du kan få den hjälp du behöver för en bättre arbetsdag Oavsett om det är: stökiga ungdomsgäng som besöker ditt bibliotek hotfulla lantbrukare som kartlägger dig och dina kollegor oberäkneliga klienter påverkade av missbruk och psykisk ohälsa Du kan få den hjälp du behöver för en bättre arbetsmiljö: öva på och lär verbala verktyg och strategier bedöm hotfulla och svårhanterliga situationer skapa trygghet i din utsatta vardag Så att och och dina kollegor kan fokusera mer på ert arbete och...

Otryggheten är inte på väg bort Social oro, missbruk, psykisk ohälsa. Organiserade påverkansförsök i större och liten skala. Tyvärr finns inga tendenser som pekar på att otryggheten i samhället minskar. Vi behöver acceptera att vi inte kan få bort osäkerheten. Det fina i kråksången är att om vi accepterar otryggheten som en del av vardagen, kan vi arbeta för att bli tryggare på arbetsplatsen. Det handlar bland annat om: Att lära sig göra bra bedömningar av otrygga situationer Att öka samsynen...